You are currently viewing Back to school μετά τις διακοπές, επιστροφή στο σχολείο.

Back to school μετά τις διακοπές, επιστροφή στο σχολείο.

8 τρόποι για γίνει ευκολότερη και πιο διασκεδαστική η επιστροφή στο σχολείο.

Οι διακοπές για τους περισσότερους έχουν φτάσει στο τέλος τους και σε λίγες μέρες τα σχολεία ξεκινούν. Η ξέγνοιαστη περίοδος του καλοκαιριού για τα παιδιά τελειώνει και επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες και στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Η μετάβαση μπορεί να φαντάζει δύσκολη, αλλά υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι για να την κάνετε ευκολότερη. Back to school λοιπόν μετά τις διακοπές, επιστροφή στο σχολείο(!!!!)

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι header-des.jpg

1. Επιστροφή στη ρουτίνα. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν, οπότε κάντε ένα ξεκίνημα. Σχεδόν 2 εβδομάδες πριν ξεκινήσει το σχολείο, πηγαίνετε νωρίτερα για ύπνο και βάζετε ξυπνητήρι. Στόχος είναι το πρωινό να ξεκινάει τη ίδια ώρα με την υπόλοιπη σχολική χρονιά, καθώς και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.

2. Επανασχεδιάστε τους κανόνες. Αποφασίστε πότε και πού θα κάνουν τα μαθήματά τους. Πότε και πόσο μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση; Μέχρι ποια ώρα κρατάει το παιχνίδι; Μέχρι ποια ώρα μπορούμε να τρώμε γλυκά; Η προφορική υπενθύμιση των κανόνων του σπιτιού, είναι μια συζήτηση που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στη πορεία.

3. Styling της πρώτης μέρας. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει ειδικά τα ρούχα της πρώτης ημέρας . Μπορεί ένα χαρακτηριστικό ρούχο από ένα μέρος που επισκεφθήκατε ή κάποιο αγαπημένο του ρούχο, να διευκολύνει πολύ τα πράγματα. Για να μην έχετε πρόβλημα με τι ακριβώς επιτρέπεται να φορέσει στο σχολείο, μπορείτε να αρχίζετε σταδιακά τις αλλαγές στη γκαρνταρόμπα τους. Αποσύρεται από τις ντουλάπες κάποια δύσκολα κομμάτια και ξαναεμφανίστε τα αθλητικά και τις φόρμες.

4. Καταστρώστε ένα πλάνο για τη χρονιά – Μαζί. Συζητήστε στόχους για το επόμενο έτος, τι καταφέρανε το προηγούμενο έτος και βρείτε μαζί δεξιότητες που θα ήθελε να βελτιώσει.

Category Stomatiki

5. Διατηρήστε το πάθος του παιχνιδιού. Αν το καλοκαίρι το παιδί ανέπτυξε νέες δεξιότητες σε κάποια δραστηριότητα, προσπαθήστε να τη συνεχίσετε και τον υπόλοιπο χρόνο. Βρείτε συλλόγους ή ομάδες που να μπορούν να συνεχίσουν τα καλοκαιρινά σπορ.

6. Κάντε μια οικογενειακή εκδρομή. Μην εγκαταλείψετε απότομα το καλοκαιράκι. Λίγο διάστημα αφότου επιστρέψετε στο σχολείο, οργανώστε μια σύντομη απόδραση σε κάποιον κοντινό προορισμό. Ακόμα μπορείτε να οργανώσετε και μια “απόδραση” μέσα στη πόλη! Πηγαίνετε για πικ νικ σε κάποιο πάρκο της περιοχής σας ή λίγο πιο μακριά ή μείνετε στη παραλία για μια ολόκληρη μέρα.

donkey

7. Ανανεώστε τον χώρο μελέτης. Κάντε μικροαλλαγές στον χώρο που διαβάζει το παιδί, με νέα αντικείμενα, αλλαγή στη χωροταξία ή βάλτε ένα νέο φωτιστικό. Ο χώρος θα γίνει πιο ελκυστικός για το παιδί. Μετατρέψτε τη τακτοποίηση σε παιχνίδι με τη δική του συμμετοχή.

8. Αν το παιδί θα πάει σε καινούργιο σχολείο, μπορείτε να κάντε μια – δυο επισκέψεις πριν το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού. Το παιδί θα πάρει μια πρώτη ιδέα από τους βασικούς χώρους του νέου του σχολείου και το άγχος του σίγουρα θα μειωθεί.

Να ευχηθούμε Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!

Πρώτη φορά στην πρώτη Δημοτικού

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση