You are currently viewing Back to school! 8 Tips για ασφαλή επιστροφή στο σχολείο!

Back to school! 8 Tips για ασφαλή επιστροφή στο σχολείο!

Back to school! 8 Tips για ασφαλή επιστροφή στο σχολείο!

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί την καταλληλότερη στιγμή για να δημιουργήσετε στα παιδιά νέες συνήθειες σχετικά με την ατομική τους υγιεινή. Και τη φετινή χρονιά, που οι κανόνες υγιεινής στα σχολεία θα είναι αρκετά διαφορετικοί, είναι ευκαιρία τα παιδιά να υιοθετήσουν μια πιο υγιή και ισορροπημένη καθημερινότητα.

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, μια μικρή προετοιμασία με τα παιδιά μας είναι ότι πιο χρήσιμο. Εκτός από την επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού, τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν και σε νέους κανόνες ατομικής υγιεινής. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο έως το άνοιγμα των σχολείων και μιλήστε με τα παιδιά για τη σημασία της ατομικής υγιεινής και της σωστής διατροφής. Παρακάτω τα βασικά σημεία που σας προτείνουμε να προσέξετε.

Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας

Σίγουρα πριν φάνε ή μετά από το παιχνίδι πλένουν απαραίτητα τα χέρια τους. Όσο πιο συχνά μπορούν αλλά χωρίς να τους γίνει και εμμονή. Καλό είναι τα έχουν και το δικό τους τους αντισηπτικό ή υγρά μαντηλάκια.

Αντισηπτικά & Μαντηλάκια Χεριών

Πίνουμε συχνά νερό και ενυδατώνουμε το σώμα μας.

Για τη σωστή εφίδρωση και μεταβολισμό το νερό τους είναι απαραίτητο. Αποφύγετε αναψυκτικά ή χυμούς που περιέχουν αρκετή ζάχαρη. Το δικό τους αγαπημένο παγούρι βοηθάει να θυμούνται να πίνουν νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα αξεσουάρ που θα χρειαστούμε για την πιο στυλάτη επιστροφή στο σχολείο;

Κοιμόμαστε νωρίς.

Ο σωστός ύπνος είναι η βάση της σωστής ανάπτυξης αλλά και μιας υγιούς καθημερινότητας. Μπείτε από νωρίς στη ρουτίνα της σχολικής εβδομάδας και προσπαθήστε τα παιδιά να μην κοιμούνται αργά. Με τον τρόπο αυτό θα ξυπνήσουν πιο εύκολα το πρωί, θα προλάβουν να φάνε ένα δυνατό πρωινό και θα αποφύγετε τις πρωινές γκρίνιες.

Τρώμε υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα.

Οι λιχουδιές του σχολείου μερικές φορές δεν είναι είναι η καλύτερη επιλογή. Προτιμήστε να τους έχετε ετοιμάσει σπιτικά σνακς, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα τη καθημερινή τους διατροφή. Προσπαθήστε να υπάρχει ποικιλία στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό τους και βάλτε χρώμα ώστε να τους κεντρίσετε το ενδιαφέρον! Φυσικά και καμιά παρασπονδία δεν βλάπτει που και που…

Tip: Αν έχουν προλάβει ένα γερό πρωινό με πρωτεΐνες, δεν θα πεινάσουν σύντομα και ίσως να αποφύγουν τα επιβλαβή σνακς.

Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες για πρωτότυπα snacks για παιδιά.

Παιδικά Σνακ

Αθλούμαστε τακτικά.

Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Εντάξτε αθλητικές εξωσχολικές δραστηριότητες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των παιδιών, σε ισορροπία πάντα με το διάβασμά τους. Επιλέξτε το σπορ που τους ταιριάζει περισσότερο και αφήστε τα παιδιά να αλλάξουν δραστηριότητα αν το επιθυμούν. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού και τα παιδιά γυμνάζουν και πιο ολοκληρωμένα σώμα τους. Το πιο σημαντικό στον αθλητισμό είναι να το διασκεδάζουν και αναπτύσσουν την ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας.

Πρώτη φορά στην πρώτη Δημοτικού

Έλεγχος για ψείρες.

Σε κάθε ξεκίνημα σχολικής χρονιάς επιβάλλεται να κάνουμε έναν έλεγχο στο κεφάλι του παιδιού μας για ψείρες. Φυσικά η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη και η καθημερινή εφαρμογή κάποιου αποτελεσματικού και επώνυμου αντιφθειρικού από τα πολλά που κυκλοφορούν στην αγορά. Εναλλακτικά ακολουθήστε πιο φυσικές μεθόδους που ίσως όμως να είναι πιο χρονοβόρες. Στην πρόληψη βοηθάει επίσης το ξιδόνερο και τα μαζεμένα μακριά μαλλιά.

Αντιφθειρικά

Επιλέγουμε τη σωστή τσάντα.

Η σωστή σχολική τσάντα δεν είναι πάντα η πιο εντυπωσιακή ή η πιο ακριβή. Ανάλογα με την ηλικία και τη διάπλαση του παιδιού διαλέξτε μια τσάντα που να μπορεί να την κουμαντάρει μόνο του και να μην επιβαρύνει την μυοσκελετική του ανάπτυξη (βάρος τσάντας έως 15% του βάρους του παιδιού). Οι τροχήλατες τσάντες είναι πιο ξεκούραστες αλλά δεν πλένονται εύκολα. Προσέξτε να έχει χωρίσματα, φαρδιές και επενδεδυμένες τιράντες και επένδυση στη πλάτη. Σε κάθε περίπτωση βάλτε μέσα τα απαραίτητα της κάθε μέρας και μόνο. Πρωτότυπες προτάσεις για τσάντες, σακίδια, κασετίνες σε πλούσια σχέδια και χρώματα θα βρείτε εδώ.

Aνοσοποιητικό

Φυσικά, ένας γενικός προληπτικός έλεγχος στον παιδίατρο μας είναι απαραίτητος. Ο παιδίατρος, με μια σειρά εξετάσεων και έναν κλινικό έλεγχο μπορεί να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την υγεία του παιδιού μας και να μας κάνει να αποφύγουμε πιθανές κακοτοπιές.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Σχολικά Πακέτα
pharm24 – πακέτα back to school

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση